15. května 2017

Zámek Berchtold a dopravní hřiště.

Už se nám pomalu otepluje. A tenhle článek jsem sice psala už na podzim, ale teprve teď je ta správná doba na to, abych ho zveřejnila  a dala vám tak další tip na to, kam s dětmi.

Kousek za hranicí Prahy směrem na Brno najdete zámek Berchtold. Je to opravený zámeček, který slouží jako hotel, restaurace, ale nejzajímavější (aspoň pro mne a děti) na něm bylo dopravní hřiště a přilehlé zahrady.




 Ale začnu od začátku. Především. Vstup do areálu se platí. Cenou si teď nejsem úplně jistá, protože jednotlivé sekce se platí zvlášť a jinak v zimě a v létě.
Jedna část (a pro nás ta nejlepší) je dopravní hřiště, minizooo, prolejzačky a další aktivity pro děti. Jsou zde k dispozici i kurty na tenis a další aktivity, ale na podzim toho už moc nebylo.
Druhou část tvoří zahrada zámku s miniaturama památek a třetí samotný zámek.

V minizoo najdete pár koz, králíků, kachen a možná ještě něco, ale žádné zázraky rozhodně nečekejte.

 Dopravní hřiště bylo super. Dají se zde půjčit různá vozítka (za úplatu), my měli vlastní a dětem to vydrželo asi 2 hodinu a to i přesto, že byla zima. Ke hřišti se dá dojet i od spodu od řeky. Jak je to s placením jen na dopravní hřiště netuším.


 Prolejzačky. My moc nevyužili, bylo bahno. Ale za tepla určitě super.
 A tohle už je placená část parku s miniaturama.





 Pohled na zámeček.
 vnitřní muzeum a prostory jsou hezky opravené, udělané. Ale sbírky rozhodně znalce neuchvátí. My jsme prostě rozmazlení z Konopiště a dalších památek...



 Co nás ale velmi mile překvapilo,  byla restaurace. Pěkně zařízená, s (pidi) dětským koutkem. Ale vaří naprosto úžasně. Sice jsou dražší, ale za ten zážitek to určitě stojí. A domácí zmrzlina neměla chybu.

 Za mě návštěva zámku rozhodně stojí za to. My byli na podzim, počasí nám moc nepřálo, ale přesto jsme si to užili. Za tepla to bude úžasné a i bude v provozu víc atrakcí, které byly zavřené.

A kvůli dopravnímu hřišti a dobrému jídlu se zas rádi vrátíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.