30. března 2017

Skákací pytle - návod jak je ušít ze starého polštáře




Paní učitelka ze školky mne poprosila, jestli bych jim neušila pár skákacích pytlů do tělocvičny.

Přemýšlela jsem z čeho a taky kde vzít tolik látky a jak to stříhnout. 
Zrak mi padnul na staré potahy na polštáře. Využiju tak již nepoužitelné a navíc jsou docela bytelné.

Takže tady je návod. Určitě doma nějaký ten poštář máte, tak šup na to. Děti si užijí spoustu zábavy. Velikost tak pro předškoláky.


Především potřebujete povlak na poštář. Ten velký 70X90. Ale asi by to šlo i z menšího. A pak zbytek popruhu. Tak 2x 50 cm, uvidíte dle velikosti dítěte.

Podíváte se, kde má potah knoflíky a díru. Potřebujete mít díru na krátké straně a po celé délce potah sešitý. Polštáře většinou mají díru po dlouhé straně. Tu je třeba tím pádem zašít.


 A abyste jí mohli zašít, uděláte díru na krátké straně. Výsledek bude klasický pytel do U. Dlouhé strany a dno sešité, nahoře díra.
 A nyní je třeba vytvarovat dno. Dno narovnáme ve švu do špičky a naměříme 30 cm. Podél čáry to sešijeme a rok ustříhneme. Vznikne tak na dně místo pro nohy.
 Dno s odšitými rohy.
 Ještě detail na overlocku.
 Aby se tato část netrhala, je nutné ještě šev otočit a prošít i z druhé strany. Stejně jako šev na dně. Teď už to nepovolí.

 Horní část zaobroubíme, aby nebyl vidět rozstříhnutý okraj.
A našijeme popruhy. Určitě křížkem a popruh na konci je potřeba zatavit. Popruh by měl být 40-50 cm dlouhý, volte také podle velikost dítěte. Konce popruhu už přesně nevím, jak jsem dávala od sebe daleko, zapomněla jsme si to zapsat, ale tipuju kolem 20 cm.

Tak příjemné hopsání

 ps. dvojčatům jsou pytle ještě trochu velké, ale předškoláci v nich v tělocvičně řádili jak diví







Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.