14. června 2015

Šiklův mlýn a sraz dvojčat

O víkendu jsme byli na srazu dvojčat. Jsem moc ráda, že jsme jeli a tak vás nemůžu ochudit o fotky a taky o recenzi celého zábavného areálu a ubytování.





No jsme tam taky v tom davu, ale znáte mojí nechuť k fotografování zblízka, pro bystrá očka hned vedle paterčat....


Každopádně k areálu jako takovému. Po (nejen) loňském srazu v Boskovicích to už chtělo změnu. A musím říct, že co se týká vybavení a zábavy, tady to bylo o hodně lepší. Takže vítejte v Šiklově mlýně
 Především vás areál ohromí svou rozlehlostí a také tím, že tam najdete věci, které byste nečekali. Od letiště, přes jízdu BVP, velkou trampolínovou bublinu, akvapark, dětský tábor, vláček až po ono westernové městečko. Parkoviště jsou vysoko nad celým areálem, takže se nachodíte opravdu hodně. Ten kilometr je to do městečka určitě, pokud ne víc.

 Ale co mne uchvátilo, byl program. Opravdu hezky udělaný, připravený, s kostýmy a nejen takové to šup šup, ale opravdu si s tím dali práci včetně pyrotechnických efektů. Takže bod k dobru.  
 Vláčky pro malé i velké a další atrakce jako skákací hrad, minizoo, rýžování zlata, ježdění na koni, divoký být... na náměstíčku toho bylo spoustu a nejen tam. Platí se šikláky - místní měnou. Ale oceňuju, že jen atrakce, jídlo a další pořídíte normálně za koruny.

modelová železnice

Koupaliště bylo bohužel vypuštěné. A věřte, že v tom horku, bychom tam všichni byli víc, než v celém městečku....

 rozsáhlé pastviny s koni, zubry... najdete zde i daňky a další zvířectvo



 samozřejmě arena pro rodeo
No a nějaké to shrnutí areálu - určitě stojí za návštěvu. My ještě byli mimo sezonu, takže nebylo vše otevřené, ale bylo vidět, že je to opravdu propracované a užijete si všeho dosytosti. Ovšem i vaše peněženka o dost zchudne... I spřátelené atrakce poblíž jako strašidelný zámek zaujmou.

Najíte se taky celkem dobře a za přijatelnou cenu. Restaurací je tam dost. Ovšem v 6 zavírali a pak jsme měli problém...


 a ubytování. 
Na výběr je od luxusní Arizony, přes Colorado Grand a sruby až po vlastní stany. Vybere si asi každý. Za mne tedy doporučuju něco se sprchou. Byli jsme zaprášení a jak čuňátka od prachu a písku pomalu až ke kolenům.

Bydleli jsme v Colorado grand.  Má ***  Z  jídelny je krásný výhled na les a i venkovní fasáda působí velmi stylově. O to smutnější to pro mne bylo na samotném pokoji. Asi z toho starého paneláku nebo unimobuněk udělali, co se dalo.
V hotelu bylo nesnesitelné horko, z původních dřevěných oken (uvnitř s mouchama) mé nejmladší dítko okamžitě vyšroubovalo nějaký šroubek, klička u skříně ulomená, fén nefénoval.... ze stylu zařízení jsem byla rozpačitá. Tak to na mě působilo jako posbírané po bazaru a ne jako na divokém západě. A ani indián na zdi to moc nezachránil.
Pokud by to bych to měla srovnat s Boskovicema, tak to byla jiná liga. Vše zařízené stylově, z opravdového dřeva, postýlka pro dítě ručně dělaná a ne skládací a ještě k tomu polámaná a natržená...

Na druhou stranu vše bylo čisté, personál ochotný, snídaně moc dobré. Takže ubytování celkem odpovídalo ceně, ovšem kdybychom neměli velkou slevu za dvojčata, tak už bych byla asi poněkud rozmrzelá.  


 Na koupelnu si teda nemůžu stěžovat, ta byla krásně čistá. Jen jsem to jako obvykle zapomněla nafotit těsně po příjezdu, tak jsem nechtěla s tím naším bordýlkem....








Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.