8. ledna 2013

Hotel Peklo

úplně nej nej z toho, co jsme zatím navštívili. Hotel Peklo http://www.hotelpeklo.cz v Jizerských horách je zaměřený speciálně na rodiny s malými dětmi. 


Majitelka je moc sympatická maminka a je vidět, že hotel vede s láskou a právě na základě zkušeností se svými vlastními dětmi. Nejmladším dvojčátkům je rok a čtvrt.







V hotelu najdete všechno, co s malými dětmi
potřebujete. Čtyři herničky z toho jednu s balónky, bazén a i všechno okolo je uzpůsobené dětem. Chodby jsou plné interaktivních hraček, aby se děti nenudily.

Stěny celého hotelu jsou vyzdobené pěknými kresbami, které to celé oživují. Stejně tak jako chrániče stěn, topení a dalšími herními  prvky z dílny firmy lokki, která mne svou tvorbou uchvátila http://www.lokki.cz/

Navíc musím ocenit, že při zařizování nejen heren někdo přemýšlel, takže všude jsou sedací vaky a pohodlná kanapíčka pro rodiče.
Všechny hračky jsou čisté, je jich opravdu velké množství a navíc jsou od kvalitních značek a v dobrém stavu, takže jsem rozhodně neměla strach, že se dítě zraní, olízne něco, co nemá či najde nějaký nebezpečný poklad. To se zde opravdu nestane. Najdete tu hračky od kojeneckých dek s hrazdičkama až po odrážedla a velké látkové kostky na stavění domečků. Nechybí vláčky, duplo, interaktivní motessori hračky. 

V jídelně jsou samozřejmostí jídelní židličky, podsedáky, lehátka a to vše v dostatečném množství stejně jako mističky kelímky, bryndáky.... 
A co jsem ocenila také, jsou automaty na vodu rozmístěné po celém komplexu hotelu, takže je k dispozici kojenecká voda.
Jídlo je také uzpůsobené dětem a navíc docela dobré. A pokud si nevyberete, vy si můžete objednat z nabídky restaurace a dětem ohřát vlastní jídlo v kuchyňce (k dispozici lednička, mrazák, mikrovlnka, dětské misky, příbory...)

Hotel má několik budov, ale ty jsou vzájemně propojené, takže nemusíte chodit ven, když se chcete někam přesunout. Ale bohužel to také znamená spoustu schodů. Ale plusem jsou světla na fotobuňky, takže nehledáte vypínače.
Parkoviště je hned pod hotelem a dá se přechodně zaparkovat hned před vstupní halou. Tam jsou také zamykatelné botníky, skříňky na lyže a také parkoviště kočárků. 
Pokoje jsou buď s koupelnou a nebo bez. Záleží na tom, čemu dáváte přednost. Některé pokoje jsou lépe dostupné např. pro rodiny s více malými dětmi, některé jsou mezonetové, takže se určitě ptejte, co je pro vás konkrétně vhodné.
My měli nejmenší pokojík A18, ale koupelnička nová a moc pěkná a i když je pokoj opravdu malý, tak ve třech to bylo v pohodě. Opět při zařizování využili všechny možné úložné prostory (jako třeba šuplíky na tašky pod postelí),  takže jsem neměla pocit, že o něco zakopávám. Jediné mínus za nepohodlné (byť nové) matrace.   


Měli jsme silvestrovský pobyt s programem a docela jsme to ocenili. Dopoledne zpívání a říkanky, odpoledne výtvarka občas prostřídané aktivitou venku. Nebylo to špatné, ale na můj vkus moc jednotvárné (asi jsem moc rozmazlená yamahou, která je metodicky opravdu propracovaná), tohle mi sice přišlo pěkné, ale všechny další hodiny kromě první bez fantazie. Na fotce závody na bobech.
Na silvestr byl pěkný program i pro děti i dospělé, hudba, zábava, hry, ale nenásilně. Jen naše zvířátko nějak tu muziku špatně snášelo, tak jsme to moc nevyužili. Zato místní raut byl velice dobrý.


A ještě jedna velká výhoda pro aktivní děti a rodiče - sjezdovka hned před hotelem. Dá se využít jak na bobování, tak na lyžování. I večer má své osvětlení. Není to na super lyžovačku, ale pro děti úplně úžasné (a na moje lyžování taky....).


A ještě jedno upozornění na závěr, v hotelu není televize. Teda jedna malá a ne zcela funkční v herně. Ze začátku jsme se trochu vztekali a řešili, co budeme dělat, protože právě o vánocích dávají docela fajn pořady, ale nakonec to ani nevadilo. Co ale vadilo, že první dva dny byly velké problémy s internetem. Asi jsem závislák a jsem zvyklá mít dostupné informace kdykoliv. Navíc jsem chtěla akorát plánovat dětský pokojíček a potřebovala jsem vybírat nábytek a doplňky po netu, tak jsem byla zklamaná. Ale naštěstí se po 2 dnech zadařilo a net fungoval dobře. Tak jsme se dívali i na zprávy a vše přes net, co nás zajímalo a už to bylo bez problémů. 

Takže hotel peklo moc doporučujeme. 

2 komentáře:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.